فرق گردوی ایرانی و گردوی خارجی چیست

گردو ها دارای انواع مختلفی هستند و با تنوع بالای به بازار عرضه می ‌شوند که این تفاوت ها برگرفته از شکل ظاهری و منطقه ‌ای است که بیش تر در آن کشت می شوند. در یک تقسیم بندی کلی گردو ها در دو گروه ایرانی و خارجی قرار می ‌گیرند که هر کدام از آن ها نیز دارای نمونه های دیگری هستند. اکثر افراد هنگام خرید بین دو راهی خرید گردوی ایرانی و خرید گردوی خارجی تردید می کنند.

به گزارش تاف نیوز، گردو ها دارای انواع مختلفی هستند و با تنوع بالای به بازار عرضه می ‌شوند که این تفاوت ها برگرفته از شکل ظاهری و منطقه ‌ای است که بیش تر در آن کشت می شوند. در یک تقسیم بندی کلی گردو ها در دو گروه ایرانی و خارجی قرار می ‌گیرند که هر کدام از آن ها نیز دارای نمونه های دیگری هستند. اکثر افراد هنگام خرید بین دو راهی خرید گردوی ایرانی و خرید گردوی خارجی تردید می کنند. گردوی خارجی ظاهر بهتری دارد ولی گردوی ایرانی کیفیت و خواص بیش تری دارد حتی در برخی از موارد ممکن است به دلیل عدم شناخت مشتریان این دو گردو را به درستی از هم تشخیص ندهند و تنها به گفته های فروشنده اکتفا کنند که ممکن است اشتباه باشد. برای جلوگیری از این مشکل باید شناخت کامل و دقیقی از این گردوها داشته باشید تا بتوانید با آگاهی کامل نسبت به خرید گردوی مورد نظر خود اقدام کنید.

اگر کیفیت و طعم گردو برای شما از قیمت آن مهم تر است؛ در خرید گردوی ایرانی شک نکنید. البته باید به این نکته نیز توجه داشته باشید که بعد از شناخت گردو ؛ خرید از فروشندگان معتبر و با سابقه در این زمینه که محصولات با کیفیتی را به مشتریان ارائه می دهند نکته مهم دیگری است که نباید آن را فراموش کرد.

گروه های ایرانی و خارجی دارای نمونه‌ های متعددی هستند که هر کدام از آن ها نیز دارای ویژگی های خاصی هستند. به طور کلی می ‌توان علت فرق گردوی ایرانی و خارجی را در موارد زیر بیان کرد :

  • از نظر رنگ :

همان طور که در بخش های قبل نیز بیان شد گردو های خارجی نسبت به انواع ایرانی از رنگ پوست روشن تری برخوردار هستند. به این صورت که معمولاً گردوهای خارجی دارای رنگی مایل به زرد هستند و در صورتی که گردوهای ایرانی به رنگ قهوه ‌ای روشن تمایل دارند.

  • از نظر جنس پوست :

به طور کلی گردو از نظر جنس پوست در دو نوع سوزنی و پوست کاغذی قرار می ‌گیرند. منظور از گردوهای پوست کاغذی گردوهایی هستند که پوسته آن ها به راحتی و با کوچک ترین فشار دست می شکند و مغز آن ها جدا می شود. ولی گردو های سوزنی دارای پوسته ضخیمی هستند که شکستن و جدا کردن مغز آن ها سخت تر است و امکان نرم شدن و تکه شدن مغز نیز در هنگام شکستن وجود دارد. گردو های خارجی اغلب از نوع پوست کاغذی هستند درحالی گردو های ایرانی حتی در صورت کاغذی بودن پوسته نیز ضخامت بیش تری از نمونه خارجی دارند و ممکن است به راحتی با دست شکسته نشوند.

 

  • از نظر طعم و میزان چربی :

بدون شک هنگام استفاده از گردو های خارجی متوجه شده ‌اید که این نوع گردو ها طعم خاصی ندارد و به اصطلاح بدون طعم هستند. این در صورتی است که گردو های ایرانی به خصوص زمانی که تازه هستند بسیار لذیذ و خوش طعم هستند. از نظر چربی مغز گردو نیز باید گفت که گردو های ایرانی دارای مغز چرب تر و بهتری نسبت به گردوی های خارجی هستند.

  • از نظر سایز و اندازه :

از نظر اندازه معمولا گردو های خارجی دارای سایز بزرگ تری نسبت به نمونه های ایرانی هستند و دارای اندازه های یک دست و یک شکل هستند که البته دلیل بر بهتر بودن و برتری آن ها نیست ؛ زیرا علت آن دستکاری های ژنتیکی است. در مقابل گردو های ایرانی به صورت سنتی و ارگانیک تولید می ‌شوند و کیفیت مغز آن ها با نمونه های خارجی قابل مقایسه نیست و محصولی سلامت و خوش طعم هستند.

  • از نظر قیمت :

از لحاظ قیمت باید گفت گردو های ایرانی از قیمت بیش تری نسبت به گروه های خارجی برخوردار هستند. هر چند گردو های خارجی از ظاهر بهتر و یکدست تری برخوردار هستند ؛ ولی قابلیت رقابت از نظر طعم ، کیفیت و میزان چربی با گردو های ایرانی را ندارند و همین موضوع باعث شده که گردو های ایرانی علی رغم قیمت بالاتر طرفداران زیادی نیز داشته باشند.

دلیل اهمیت تشخیص گردو ایرانی از خارجی

با توجه به آن چه در بخش های قبلی گفته شد ؛ از آن جایی که گردوی ایرانی به شیوه سنتی تولید می شود ، میزان تولید آن زیاد نیست و در حجم کم تری به بازار عرضه می شود. از طرف دیگر مشتریان به دلیل کیفیت بالای این نوع گردو تمایل بیش تری به خرید گردوی ایرانی دارند. در مقابل برخی از نمونه های گردوی خارجی به نمونه های ایرانی شبیه هستند و این باعث شده که برخی فروشندگان بخواهند گردو های خارجی را با قیمت بالاتر و به جای گردوی ایرانی به مشتریان بفروشند.

به همین دلیل آشنایی کامل با ویژگی های هر کدام از این گردو ها از اهمیت زیادی برخوردار است و زمانی که شما با مشخصات این گردو ها به خوبی آشنایی داشته باشید به راحتی می توانید آن ها را از یکدیگر تشخیص دهید و دچار چنین مشکلاتی نخواهید شد. البته لازم به ذکر است این تشخیص زمانی که گردو به صورت مغز شده ارائه می ‌شود ممکن است کمی دشوارتر از حالت با پوست باشد و نیاز به دقت و تجربه بیش تری دارد.

گردوی ایرانی بهتر است یا خارجی ؟

در بخش های قبل به طور کامل ویژگی های گردوی ایرانی و خارجی بیان شد و این گردو ها از جنبه های مختلفی با یکدیگر مقایسه شدند. به طور کلی می‌ توان گفت که گردوی ایرانی به دلیل تولید شدن به روش سنتی و ارگانیک دارای طعم و مزه بهتری است و مغز آن از چربی خوبی برخوردار است و باید گفت که این گردو محصولی سالم و با کیفیت است. این در حالی است که گردوی خارجی هم دارای رنگ روشن تر و هم ظاهر زیباتری است ولی به این دلیل که مورد دستکاری ژنتیکی قرار گرفته است دارای خواص کم تری است و ممکن است در برخی موارد برای سلامتی انسان نیز مضر باشد. در مجموع باید گفت گردوی ایرانی نسبت به گردوی خارجی بهتر است و ارزش خریدن با قیمت بالاتر را نیز دارد.