رئیس کل موزه ملی ایران گفت:

لرستان نام باستان شناسی را در جای جای جهان به نمایش گذاشته است

رئیس کل موزه ملی ایران گفت: برای شناخت گذشته بشر در جهان، باید لرستان را بیشتر بشناسیم.

به گزارش گفتار ما، جبرئیل نوکنده روز شنبه سوم شهریور ماه در نشست خبری با خبرنگاران در قلعه فلک الافلاک خرم آباد با اشاره به قدمت ۱۰۰ هزار ساله مردم لرستان از دوران پارینه سنگی تاکنون اظهار داشت: دره خرم آباد توسط باستان شناسان بین المللی کاوش شده و و قدمت آن از نظر علمی ثابت شده است.

وی اضافه کرد: جهان باستان شناسی، خرم آباد را با توجه به تاریخ و میراث بشر و بر اساس قدمت و دیرینه تاریخی آن به خوبی می شناسد.

رئیس کل موزه ملی ایران با اشاره به وجود آثار تاریخی کشف شده در دره خرم آباد و جای جای لرستان افزود: در موزه ملی ایران و بسیاری از موزه های پرمخاطب جهان، اشیای لرستان در میان اشیای پربازدید قرارذ داشته و برای همه علاقمندان مورد توجه و خاص است.

نوکنده در ادامه با اشاره به وجود بیش از ۲۰۰ شی تاریخی در موزه قلعه فلک الافلاک خرم‌آباد اظهار داشت: ۸۰ قلم آثار موزه ملی برای بهبود موزه خرم آباد به این مجموعه تاریخی انتقال دائمی شد و این اشیای حاصل کاوش‌های علمی باستان شناسان صاحب نام ایران و جهان بوده اند.

او لرستان را قطب باستان شناسی در غرب آسیا دانست و گفت: لرستان با قدمت و تاریخ کهن خود توانسته است نام باستان شناسی را در جای جای جهان به نمایش بگذار و من نیز در مقطع دکترا در کشور آلمان توسط استاد سوزان پلاک ۲ واحد باستان شناسی لرستان را گذرانده‌ام.

رئیس کل موزه ملی ایران ادامه داد: حدود پنج هزار اثر لرستان در موزه ملی ایران وجود دارد که همیشه در میان پربازدیدهای این موزه قرار داشته اند.

نوکنده گفت: ۸۳۷ موزه در کشور وجود دارد که حدود ۲۷۰ موزه تحت نظر وزارت میراث است و مابقی تحت پوشش نهادهای فرهنگی دیگر است.

انتهای پیام