نداشتن مدیریت منسجم انقلابی ریشه بسیاری از مشکلات جامعه است
حجت الاسلام تیموری با اشاره به اهمیت مشارکت گسترده در انتخابات، اظهار داشت: نداشتن مدیریت منسجم انقلابی ریشه بسیاری از مشکلات امروز جامعه است. تورم مهارگسیخته، وجود فساد در بدنه اداری و…گوشه ای از اقتصاد متورم کشور است. تورم افسار گسیخته و فشار اقتصادی بر دوش اقشار مردم به بهانه ای برای دشمنان جهت دلسرد […]
حجت الاسلام تیموری با اشاره به اهمیت مشارکت گسترده در انتخابات، اظهار داشت: نداشتن مدیریت منسجم انقلابی ریشه بسیاری از مشکلات امروز جامعه است.
تورم مهارگسیخته، وجود فساد در بدنه اداری و…گوشه ای از اقتصاد متورم کشور است.
تورم افسار گسیخته و فشار اقتصادی بر دوش اقشار مردم به بهانه ای برای دشمنان جهت دلسرد کردن مردم برای حضور در صحنه انتخابات شده است.
حضور حداکثری مردم در انتخابات مهم ترین راه مقابله با توطئه های دشمنان است که در سایه انتخاب اصلح و توانمند مشکلات جامعه و مردم رفع خواهد شد.
حجت الاسلام و المسلمین « مصطفی تیموری» درپاسخ به سوالات خبرنگاران با اشاره به مشکلات امروز جامعه، گفت: همه این نابسامانی ها زمانی دردآور می شود که مردم حاکمان خود را درکنار خود نبینند.
پژوهشگر و محقق لرستانی و خطیب توانای لرستانی افزود: امروز اقشار آسیب پذیر هزینه های کمرشکن را تحمل می کنند و از گوشه و کنار و از دهان دولتمردان حرف های شنیده می شود انگار در ایران اسلامی زندگی نمی کنند.
وی خاطرنشان کرد: ضعف های موجود در مدیریت فعلی کشور را با برچیدن فرهنگ اشرافی گری وقلم نمودن دست های فساد و خشکاندن ریشه های رانت خواری باید اصلاح و ساماندهی نمود.
بلوغ سیاسی یک ملت با حضور در صحنه های مختلف از جمله انتخابات رقم می خورد
حجت الاسلام تیموری با تاکید بر ضرورت حضور حداکثری مردم در انتخابات، افزود: بلوغ سیاسی یک ملت با حضور در صحنه های مختلف از جمله انتخابات رقم می خورد.
وی ادامه داد: نوع مناظره ها به دلیل سئوالات فردی از هر کاندیدا جای چالش و پاسخگویی را محدود کرده بود.
حجت الاسلام تیموری افزود: بهترین شکل مناظر این است که کاندید با ارائه برنامه خود در کمترین مدت زمانی، روی یک مسئله که فرا روی امروز جامعه است، همدیگر را با نقد و نظر به چالش می کشیدند که این کار صورت نگرفت.
وی ادامه داد: آنچه که مشاهد شد این بود که بعضی از نامزده ها به همان یک سئوال که بدون چالش و نقد و نظر سایرین بود جواب نمی دادند و به فرا فکنی و جملات ناصواب می پرداختند و همین چهره یک مناظره علمی را بسیار مخدوش نمود.
در بین مناظره نامزده ها نکته خاصی نظر شما را هم جلب نمود؟
حجت الاسلام تیموری ادامه داد: سطح شجاعت و جسارت بعضی از کاندیدها در ابراز مواضع شفاف و انقلابی ستودنی بود.
را ه برون رفت از رشد نقدینگی را در برنامه های نامزدها چگونه ارزیابی می کنید؟
وی خاطرنشان کرد: در حقیقت اینکه برنامه های جاری کشور نوشته شده است فقدان مدیر کارآمد و جدی سبب دوری از اجرا و پیش آمد بسیاری از اوضاع کنونی می تواند باشد در هر صورت نامزدها به صورت مفصل به این سئوال شما نپرداختند و نمی شود با سه یا چهار دقیقه این سئوال اساسی و مهم را جواب داد اما همه دانایان به علم اقتصاد می دانند افزایش رشد نقدینگی سبب تورم می شود.
حجت الاسلام تیموری ادامه داد: در سال گذشته بنابر اعلام رشد نقدینگی بالاترین رشد نقدینگی در ۴۳ سال اخیر را تجربه کرده است. راه خروج از این چالش و تورم های کمرشکن را باید در جبران کسری بوجه پیدا کرد.
وی افزود: هرکدام از نامزدها موفق به ارائه راهکاری برای این معضل شدند البته همراه با یک تیم کارشناشی قوی اقتصادی می توان گفت خدمت بزرگی به وضع موجود در کشور کرده است.
چرا بعضی از نامزدها بدون جواب دادن پاسخ های غیر مرتبط می دادند؟
حجت الاسلام تیموری ادامه داد: شگرد بعضی از جناح ها و ارباب جراید محک زدن حریف است و این حربه ضمن اینکه قدیمی است توان طرف مقابل را محک می زندو میزان توانی ها و اهکارهای را به دست می آورد.
وی خاطرنشان کرد: به گمانم در مناظرات بعدی و مصاحبه های آتی شکل مناظره چالشی تر و مسیر پاسخگویی ها متفاوت خواهد شد. توجه به این نکته نیز ضروری است طفره رفتن از پاسخ همیشه محک زدن حریف نیست بلکه می تواند نشانه ای از نداشتن برنامه های دقیق و عمیق نیز باشد.
با دیدن این چند مناظره برد نهایی کدام نامزد را به صورت کلی برآورد می کنید ؟
حجت الاسلام تیموری افزود: برد نهایی از آن کاندیدی است که علاوه بر شفافیت و صداقت و جرأت، خِرد جمعی را در برنامه خود دخیل بداند و نشان بدهد با مشکلات مردم بیگانه نیست .
درست است که بعضی از نامزده ها وعده پست و مقامداده اند؟
این خطیب لرستانی با بیان اینکه بنده این تبلیغات و شایعه ها را که از ابعاد کهنه جنگ نرم است را فقط علیه یکی از داوطلبان می بینم که محبوبیت و مقبولیت عمومی پیدا کرده است، افزود: این حرف ها در عزم مردم فهیم و دانای ایران اسلامی خللی به وجود نمی آورد.
به نظر شما اگر بعضی از رد صلاحیت شده ها در بین این هفت نفر بودند مسیر انتخابات تفاوتی داشت؟
حجت الاسلام تیموری افزود: تفکر و عملکرد بعضی از افراد که رد صلاحیت شدند با این مناظره ها که پخش شد واضح و مشخص می شود.
وی خاطرنشان کرد: آنها هم اگر بودند صحنه انتخابات را تغییر جدی نمی دادند به دلیل اینکه هریک از افراد رد شده به گونه ای و شکلی تفکر مدیریتشان در بین نامزده های حاضر مشهود است . به قول معروف مشت نمونه خروار است، از طرفی دیگر فهم سیاسی و اجتماعی مردم الحمدلله به حدی رسیده است که با هوچی گری و دادو بیداد کردن تحت شعاع نمی رود.
بهترین انتظاری که از نامزدها می توان داشت؟
این محقق لرستانی افزود: علاوه بر جدیت و پشتکار در عرصه مدیریت تغییر ساختار بودجه و سهولت سازی قوانین دست وپا گیر در راستای توانمند سازی بخش تولید و کارآفرینی است. در عین حال این تغییر و تحول ها باید با هدف فقر زدایی و ارتقاء فرهنگ عمومی در تمام زمینه های داخلی و خارجی باشد. تا شاهد ایرانی شکوهمند و مقتدر ان شا الله باشیم.
راه تعامل با کشورهای همسایه را شما در برنامه های نامزده ها دیدید یا اصل راهکار داشتند؟
حجت الاسلام تیموری افزود: طبق قوانین موجود تعامل با کشورها در تمام سطوح مشکلی ندارد تا زمانی که تعارضی با اهداف و منافع ملی کشور به وجود نیاید. وی خاطرنشان کرد: بعضی از نامزدها صرف گفتن ما در برنامه ها در صدد تعامل هستیم خیلی از ابعاد و چگونگی این راهکارها را بیان نکردند.
این پژوهشگر لرستان افزود: ولی توجه به این نکته ضروری است تا ما در حوزه اقتصاد کارهای اساسی و عمیق رو در داخل کشور انجام ندیم تعامل با کشورهای همسایه و در کلان بین الملل خیلی نتیجه مطلوبی نخواهد داشت. بلکه اگر هم کاری صورت بگیرد مقطعی و گذرا خواهد بود.
به صورت کلی چه مشکلاتی فرا روی نامزدهای رئیس جمهوری در صورت انتخاب وجود دارد؟
حجت الاسلام تیموری با بیانکه از آنجا که مشکل یکی دوتا نیست فهرست کردن هم سخت است اما به صورت کلی می توان گفت: فزونی فقر، رشد تورم، افزایش بیکاری،مسکن، خاموشی چرخ تولید، تزلزل در بازار عرضه وتقاضا، ناهنجاری های خانوادگی واجتماعی، کم ارزش شدن پول ملی، وجود باندهای رانت خوار، مدیریت های ناتوان و پیر، نداشتن نظام آموزشی کارآمد از جمله اموری هستند که با بیانیه و سخنرانی اصلاح نمی شوند، راه حل اصولی و اساسی توجه کردن و تربیت نمودن مدیران لایق و خدوم است والا برای هریک از این معضلات قوانین و برنامه های مبسوط وجود دارد.
سوال آخر بهترین مناظره را چه مناظره ای می دانید؟
حجت الاسلام تیموری افزود:مناظره ای که بر محو اخلاق و تؤام با گره گشایی باشد . به قول شاعر::
اقوام روزگار به اخلاق زنده اند
قومی که شد فاقد اخلاق مُردنی است
وی همچنین با ذکر حدیثی از امامصادق«علیهالسلام» در «روایتعُنوانِ بَصری»، نُه اصل را برای ترقّی انسان بیان کردهاند که یکی از آنها این است: «فَمَنْ قَالَ لَکَ: إِنْ قُلْتَ وَاحِدَهً سَمِعْتَعَشْراً، فَقُلْ: إِنْ قُلْتَ عَشْراً لَمْ تَسْمَعْ وَاحِدَه»؛ وقتی کسی به توتوهین میکند و میگوید: «اگر تو یک سخن ناروا بگویی، دَهسخن ناروا از من میشنوی»، شما در جواب بگو: اگر تو دَهسخن ناروا به من بگویی، یک سخن ناروا نمیشنود.
ارسال دیدگاه